MICUTII CHEFI

„Copiii sunt educati de faptele unui adult, nu de vorbele lui.” – Carl Jung

Ne punem sortul si ne apucam de treaba!
Transformam o ora de clasa obisnuita intr-un atelier interactiv, unde imaginatia si distractia sunt pionii principali.
De la decorat briose sau prajituri facute in casa pana la pregatit pizza sau alte bunatati, micutii chefi au ocazia de a descoperi noi hobby-uri si de a crea amintiri deosebite.
Da-ne de stire si vom invata, jucandu-ne impreuna!

”Imi place sa lucrez cu copiii si in general imi plac toti micutii care vin in restaurant cu parintii. De altfel, cam asta a si fost ideea Restaurantului Orizont. Sa cream un loc in care familiile cu copii sa se simta bine, un loc in care sa-si doreasca sa se intoarca cu drag atat pentru atmosfera, cat si pentru preparatele sanatoase. Acum un an, am inceput atelierele de decorare a brioselor. Am observat si eu si parintii ca micutii isi schimba comportamentul in bine in timpul unor astfel de activitati: devin creativi, in incercarea de a decora deosebit fata de colegi, mai atenti la detalii, le dezvolta abilitatile practice. Invatam ca pe masa de lucru trebuie sa avem mereu ordine si curatenie pentru ca ordinea ne da o stare de buna dispozitie. Multi copii nu sunt lasati sa se murdareasca si eu cred ca este gresit. Doar murdarindu-te apreciezi curatenia, dar si simti textura alimentelor. Asta inseamna cunoastere. In plus, bucatareala face minuni pentru copiii mai agitati, mai iuti din fire, pentru ca se linistesc concentrandu-se la ceva placut. In plus, toti copiii apreciaza mai mult efortul mamelor de a le gati, cand vad ca nu este atat de usor. Asadar multe plusuri pentru ei, iar pentru mine este o placere pura” – Andreea Podos Prisnel

La cursul de decorat briose vin copii cu varste intre 6 si 11 ani.

Briosele sunt facute de noi si la fel cremele cu care decoram. Le duc mereu si tot felul de bombonele, decoratiuni colorate, fara de care briosele nu ar fi la fel de apreciate. De fiecare data, insa, le explic ca dulciurile trebuie mancate cu masura, nu in fiecare zi. Faptul ca au zahar, face din ele un fel de mancare de consumat mai rar. Atelierele din scoli sunt apreciate pentru ca-i scot pe copii din rutina zilnica. E clar ca nu la fiecare ora poti decora briose! La restaurant am facut cu ei si mancare sanatoasa: oameni de zapada din ou fiert, frumos decorat sau pizza, care poate fi un aliment sanatos daca are ingrediente de calitate si este mancata cu limita. Pentru ca vin sarbatorile de iarna, atelierele vor avea tematica de Craciun. Vom face turta dulce decorata

 

Sursa: PRAHOVAECONOMICA